24 juli 2007

Hörsägen BVC

Dricka alkohol och amma inte så bra. Det vet man ju. . men som en barnmorska erkände för en nybliven mamma så är det risken att tappa barnet som man vill komma åt med den varningen. Snarare än risken att barnet får alkohol i sig via bröstmjölken.

Och då kommer ju den naturliga följdfrågan; Varför rekommenderas inte nyblivna pappor att hålla sig borta från alkohol i samma utsträckning som nyblivna mammor?

Intressant om
: ,

8 kommentarer:

Thomas Tvivlaren sa...

Kanske för att det trots allt bara var hörsägen? Amning i kombination med alkohol är farligt främst för de dietära hälsomässiga effekterna och riskerna .

Om föräldrarna super sig så redlösa att de inte ens kan hålla i barnet så har vi en helt annan problematik som mycket kvickt borde rendera ett omhändertagande av barnet...

Gud Innan sa...

Mycket bra fråga! Välkommen till Tealogen!

Sofia Karlsson sa...

Det är i och för sig hörsägen. Men på nära håll. Jag tror inte varningen handlar om att man blir så redlös berusad utan snarare med en lite mängd så blir man fumligare. Och den varningen borde gälla även pappor. Och det borde varnas mer och talas mer om alkohol och föräldrarskap. OCh då även talas mer om papparollen.

http://www.uas.se/templates/page____3098.aspx

Jesper sa...

Borde inte alkohol vara självklart för alla föräldrar att inte använda fram tills dess att barnet är tillräckligt gammalt för att själv få dricka lagligt?

Thomas Tvivlaren sa...

Hörsägen på nära håll eller ej är ju ändå bara hörsägen... Har personen som framförde det något mer i form av studier eller liknande att backa upp det påståendet med?

För övrigt förstår jag inte vad länken (klickbart är lättare) du refererade till hade med det här inlägget att göra?

Thomas Tvivlaren sa...

Jesper: Hmm, antar att du menade rätt men skrev fel...för visst bör väl föräldrars (kontrollerade) konsumtion vara fullt acceptabelt även trots att de har barn så länge de ansvarar för att barnets behov tillgodoses?

Elisabeth Biström Risslén sa...

Det finns mycket moralism kring småbarnsmammor. Alkohol är ett sådant tabu. Tänkvärt.

Christian sa...

Rolig iakttagelse. Och rolig debatt! Jesper på Stormklockan kan inte känna många småbarnsföräldrar - de flesta jag är bekant med som har små barn brukar oftast behöva en stor grogg! F ö ifrågasätter jag underrubriken på hans blogg "nykterhet och socialism". För att stå ut med socialister brukar det krävas att man är lite smålullig.