13 december 2007

Strippor och Mens

Jag har varit borta länge från min blogg att jag och alla andra nästan har glömt bort att den finns. Men nu är jag tillbaka! Och som comeback väljer jag idag två ämnen. Strippor och Mens.


Strippor på Nobelefterfesten

Dagen efter den stora Nobeldagen fick vi höra på radio och läsa i aftonbladet om att det var strippor på efterfesten. Unket sa Schyman, och jag var beredd att hålla med. Men det visade sig sedan att det var inte var strippor. Det var en medveten queerfeministisk burleskgrupp som uppträdde. Och då var det ju ok, för då fanns det en medvetenhet om genusfrågor. Eller? 

Jag gillar medvetna queerfeministiska grupper. Och Burleskgrupper tycker jag är väldigt häftiga. Men frågan här måste ju vara hur medveten var och blev publiken om genusfrågor efter uppträdandet? Jag tror att de bara såg en strippshow. Medvetenheten hos de som uppträdde spelar inte så stor roll då. Jag håller med Schyman. Unket. 

Mens

Underbar krönika av Lisa Magnusson om mens. Och det är ganska underhållande att läsa
 ( mäns)  kommentarer också. 


Intressant om , ,

6 kommentarer:

Anonym sa...

Men om det unkna ligger i betraktarens öga. Så kan man ju få nästan allt att vara unket.

Sofia Karlsson sa...

Det är sant...Men om man berättigar något som uppfattas som en strippshow med att de som utför den är queerfeministiska burleskdansare så är frågan vad det är mest. Och vad är effekterna av att man har ett sådant framträdande vid en nobelefterfest. Nobelsammanhang är inte annars det mest medvetna och jämställda sammahanget. Så sett från den vinkeln tycker jag nog att det här var lite unket....

Urban Grahn sa...

Vanlig stripp är fel.
Politiskt korrekt stripp är OK.
Nu klarade Gudrun sig ur detta också.
Men en dag så är hon lost...

Ps. Tråkigt att hon snart lämnar Fi. Det har varit underhållande. Ds.

Samuel sa...

kul att du är tillbaka :)

tiarafeministen sa...

Tror att man som queer grupp måste fundera på vilken publiken är och hur de kommer att uppfatta det. Om publiken inte ser det queera, hur queert är det??

Ur en annan synvinkel så kan man ju se detta som ett sätt att ha strippor fast helt pk... stor hitt på företagsfester för sexistiska gubbslem på toppjobb?

Urban Grahn sa...

Men en manlig strippa på tjejträffen är OK?

DUBBEMORAL Tiara...