15 oktober 2008

Sexistisk Bonde

Historien om hur ett samtal kan förgylla en trist onsdags eftermiddag och ge ett gott skratt: 

Expressen ringde upp angående TV 4 programmet "Bonde Söker Fru". Där tydligen en av bönderna i kvällens program gör uttalande som får en att önska att han hade stannat på sin gård. Ensam. Tydligen anser nämnda bonde att utseende är väldigt viktigt, och han ska vara besviken över att BH-storlek inte framgår i de sökande tjejernas brev till honom. Under sitt första möte i kvällens program med flera av de sökande tjejerna fäller han kommentarer om bröst, rumpor och generellt om utseende. 

Expressen ville nu ha min åsikt som Feminist, frågan är ju: Blir jag upprörd? Inte särskilt.  Jag tycker dock alltid att det är synd när sexismen får breda ut sig okommenterad på bästa sändningstid.  Men å andra sida, världen är full av skitstövlar och sexister och ärliga sådana är egentligen den bästa sorten. Då vet man mer var man har dem och kan lättare undvika dem. Synd bara att bonden i det här fallet inte verkar ha varit öppen med vilka kriterier han tyckte var viktigast och vad han letade efter nu när han söker kärleken...6 kommentarer:

tiarafeministen sa...

Helt otroligt. Jag brukar roa mig med att läsa kontaktannonser eftersom de ibland är galet sterotypa, och ibland den totala motsatsen. Där kan man ofta hitta dessa annonser där 90% ägnas åt att beskriva utseendet på tjejen de vill spendera sitt liv med. Jag brukar bara utgå ifrån att den prioriteringen kommer bita dem i rumpan förr eller senare.

sidekick sa...

Eller så är det bra att det visas, så kan ingen sitta och påstå att svenska män är så himla jämställda alltid.

miljövänliga avfuktare krypgrund och vind sa...

Är inte själva meningen med skitprogrammet ifråga att hänga ut nötter? Så vi skall nog inte vara så väldigt förvånade över att ett nöt är med och pratar...

Det finns väl ett skäl till att han var ensam till att börja med...

Sarah sa...

Varför jämställs alltid sexism med antifeminism?
Både enligt dig själv och uppenbarligen enligt Expressen som ringer upp dig och vill ha uttalanden av dig "i egenskap av feminist" när det gäller sexistiska uttalanden?
Har du läst "Porr, horor och feminister" av Petra Östergren? Bra bok!

Christian sa...

Jag skrattade rakt ut när jag läste "världen är full av skitstövlar och sexister och ärliga sådana är egentligen den bästa sorten". Du är för jävla rolig ibland, och har alltid en egen syn på saken! Håller f ö med.

FredrikaBremer sa...

Skönt du inte blev upprörd, jag blir alltid skitförbannad av sådant.