13 maj 2010

Jag har en dröm

Det är lite barnsligt. Men jag tycker att det är Herr Ström som börjat med utpekande av både mig personligen och mitt parti som gör att jag lite väl ofta återkommer till honom och hans utspel. Men mest gör jag det för att jag tycker att killen är rolig. Herr Ström menar nog inte att vara så kul. men det är hög skrattfaktor på hans blogginlägg och nu även på de videoklipp han berikar världen med från kanalen GenusNytt. Kryddat med noll självdistans eller självironi så lyfter Herr Ström vilken tråkig hemmakväll som helst till en skrattfest framför datorn. Inslaget jag väljer att visa här har den blygsamma titeln "Jag har en dröm". När jag lyssnar på Herr Ström så delar jag hans dröm på ett sätt. Jag drömmer också om en värld där vi blir sedda som individer och inte som kön. Det som skiljer oss åt är att jag inte ser genuspedagoger i allmänhet och alla kvinnor i synnerhet som hotet mot jämställdhet. Jag ser maktobalans, strukturer, heteronormen och individers bristande ansvarstagande som de främsta anledningarna till att vi inte har idag det som vi kallar jämställdhet. Titta och Njut. ( Jag anser att det finns fler saker som skiljer mig och Herr Ström åt men det är ett helt annat blogg inlägg.)

2 kommentarer:

Magnus sa...

Håller inte med om det du skriver. Pär Ström har många poänger i det han skriver, och hans blogg är en av Sveriges mest populäraste.

Däremot tycker jag att du själv och dina partikamrater bör försöka ha lite självdistans.
Av vilken anledning tror du exempelvis att mindre än 1 % av de svenska medborgarna sympatiserar med FI?
Du anser inte själv att något är fel med er idologi, när era sympatisörer måste mätas i promille?

Tack för din tid!

Mvh,
Magnus

Anonym sa...

Pär Ström är ett geni.
Gudrun Schyman är patetisk.


Så mycket press som ni i FI fått under åren och ändå så har ni inga mätbara % i väljare. Gudrun S är väl den partiledare som sysn mest av alla i tidningar runt om i landet. Men som sagt, inget händer. Fundera på det.