23 augusti 2010

Valupptakt precis vad jag behövde!

Jag har försökt att hitta inspirationen till den här valrörelsen. Men det är lite som att det tog slut för mig redan innan allting startade.  På mitt sätt eller inte alls kan jag tycka ibland, ganska ofta, att det borde vara - inte alltid ett så smickrade envis drag hos mig.  Jag funderar över orsaken till  min brist på engagemang kanske är just det. Det ska vara på mitt sätt eller så kan det kvitta. Mitt sätt i det här fallet är  Fi in i riksdagen. Det sa jag  för fyra år sedan.  Jag la ner oerhört mycket tid, kraft och hela min själ då  i förra valrörelsen. Jag trodde stenhårt på Feministiskt initiativ och att det skulle gå oehört mycket bättre än vad det gjorde. Jag vet ju att vi hade rätt, att Feministiskt initiativ fortfarande har rätt. Den feministiska dimensionen behövs i svensk partipolitik. Fi behövs. Det sa vi ju 2006, och jag tycker att fler borde förstått det redan då. Så vad är där kvar att säga 2010 som inte redan är sagt?

Jag vet att det inte funkar så, men jag känner trots att det inte är logiskt en frustration över att behöva upprepa mig. Det är möjligt att jag inte ska satsa på att bli politiker eftersom den mesta tiden går till upprepningar, men det är inte ett beslut jag tänker ta nu.

Med denna frustrerande känsla av att ha pratat inför döva öron, eller för feminister som borde vetat bättre och röstat på Fi 2006 och en tomhet där det borde finnas valrörelse pepp så gick jag på Fi:s valupptakt igår söndag.

Gissa om det var vad jag behövde. Inspiration, kämparglöd, tal, snyggt och roligt kampanjmaterial. Massor av nya och gamla vänner som kämpar för en bättre värld. Fi i riksdagen löser inte världsproblemen men det är ett nödvändigt steg att ta för ett jämlikt samhälle. Så om det inte blir 2010 så blir det 2014, och vem vet- då kanske jag är ännu mer redo att upprepa 2006 års budskap.

För din och min fortsatta inspiration. Titta på det här klippet med Gudrun- hon är fantastisk!

3 kommentarer:

tiarafeministen sa...

Det var verkligen en fantastisk upptakt. Så mycket pepp som pulserade genom kroppen!

Tror konsten att orka upprepa sig ligger mycket i att ständigt hitta nya sätt att säga det på. Själv försöker jag hela tiden komma på nya roliga liknelser, tar med historier från mitt eget liv och kul citat från populära sånger. Allt för att variera och krydda lite!

intersektionellsolidaritet sa...

Med tiden kommer vi nog in. Kanske inte det här valet men nästa. Det brukar ju ändå ta lång tid innan ett nytt parti kommer in i riksdagen. Det är MP ett bra exempel på. För dem krävdes det ju tre val.

Anna-Lisa sa...

Tack för en bra film och tack Gudrun för att du finns! Du är så sjukt bra!