22 januari 2007

Filmen!

Nu äntligen har första delen sänts av "Viljornas kamp" filmen om Fi. Det är häftigt att få gå tillbaka och med hjälp av filmen minnas den första tiden med Fi i offentligheten. För min egen del måste jag också säga att det är en upplevelse att få se sin egen politiska och personliga utveckling på bästa sändningstid i SVT. Lite som "här är ditt liv" ( så här långt) i kortversion. Men det bästa med filmen är att den visar hur hårt människor är beredda att jobba när vi tror på det. Och att det ger en hopp om framtiden. Och mänskligheten.

8 kommentarer:

Madelene sa...

Så himla skönt att få se skildring av Fi, som inte måste anpassas till medias format eller dränkas i journalisters kommentarer. Intressant, engagerande och tankeväckande.

Jag är så jäkla sur över att Sverige inte fattade... att alla satt kvar på sina arslen och fortsatte att prata... och prata... och prata. När ska det hända nåt?

Hoppas att ni finns kvar i nästa val också.

tiarafeministen sa...

Igår hände en kul grej. En kvinna stannade mig på gatan för att "gratulera till filmen", som hon tydligen sett mig i... Jag har inte själv sett den eftersom jag jobbade i söndasg så det blev lite pinsamt innan jag fattade vad hon pratade om.. tydligen syns jag på bild.
Måste hitta ngn som har spelat in den...

Kram

Mikael sa...

Båda filmerna var jättebra, tycker jag! De visade verkligen hur otroligt mycket arbete som lagts ner på att skapa och nå ut med all vår jättebraiga politik!

Ha det!
/Mikael Fi Malmö

Anonym sa...

Bra film. Tycker inte att du framstod som självklar ledare för Fi precis. Men jag är inte medlem så min åsikt kanske är oviktig.

Peace and Love

Gustav

Henning sa...

Åhhh, fan, ni, du, e så bra!

Jag har just sett filmen, Vilket jävla engegemang!! Bra!

Anonym sa...

Båda delarna av dokumentären finns på play.svt.se
----------------------------
Bra dokumentär, möjligen lite vinklad. Ställer mig lite frågande till svartmålningen av Ebba, är hon en sämre feminist för att hon proklamerar sin egen feminism? Om man inte är "rätt" feminist skall man då slås ner av andra feminister. Fler frågor. Kan man inte vara bullmamma och feminist? Kan man anse att det finns stora biologiska skillnader i fråga om sexualitet och ex barnpassande och fortfarande vara feminist? och vad har egentligen HBT med feminism att göra? Har kvinnor verkligen en "tacksamhetsskuld" till lesbiska? Måste man tycka om lebiska kvinnor för att vara feminist?

Sofia Karlsson sa...

HBT har allt att göra med feminism. Synen på heterosexualitet som norm och den synen som är kopplat till det hur kvinnor och män ska vara ( könsroller) hänger väldigt tätt ihop. Detta gör att för att arbeta för jämställdhet och för att vi ska slippa bli betraktade som kön och istället få vara människor, måste ett feministisk arbete även innebära ett arbete mot heteronormativitet, mot homofobi och för HBT-personers rättigheter. Sedan får man baka hur många bullar man vill som feminist. Flata eller inte.

mm sa...

Tycker också att Ebba svartmålades i dokumentären och den fokuserade ju enbart bara på tre personer, inte ett smack på medlemmarna. Men det kanske har sin naturliga förklaring också, de är mer fotsoldater.

Helt okritisk var ju dokumentären och det är väl inte så konstigt om man följt tre personer under så lång tid, var ju lite roligt att se som kompliment till allt annat som skrivits om Fi.

..och föresten Sofia :)
Man kan aldrig göra revolution i en riksdag, ty där finns bara plats för reformer.