5 mars 2008

Fula Feminister

Finns det? 

10 kommentarer:

Veronica Svärd sa...

Nädå, jag tycker vi är skitsnygga :)

Gubben sa...

Vilken sällsynt idiotisk fråga!

Finns fula människor?

Sofia Karlsson sa...

Kära Gubben, det var en retorisk fråga. och inlägget länkade till artikel med den rubriken. läs den tycker jag.

vmm sa...

Jag är antifeminist, och har såklart stött på argumentet att feminister är fula och det har gjort dom bittra och sedan har dom blivit feminister. Jag tycker inte det håller. För det första så tycker jag inte feminister är särskilt fula. Okej, den finns en udda klädsmak som förmodligen är överrepresenterad hos feminister ;) (du vet vad jag pratar om) men ful? Nja. Det är en fråga om tycke och smak.

Men jag tror ändå det finns någon slags psykisk faktor som förenar feminister. Dom är inte psykiskt störda, men psykiskt... avvikande. Om det beror på upplevelser i barndomen eller genetiska faktorer kan vi väl diskutera till dödsdagar, men något är det. Jag tror att rasister och feminister har en lite udda "läggning", och kanske har någonstans 5-10% av en befolkning denna och som gör att man faller pladask för rasism eller feminism.

Jag är ju en sådan här människa som tror att både gener och miljö spelar roll, så förmodligen är det en kombination. Man har en genetisk disposition för det här och sedan så händer något i miljön som utlöser det.

Jag tror inte vi kan bota det här med dagens teknologi utan vi får rikta in oss på att försöka minska skadeverkningarna. Demokrati är överlägset alla andra styrelseformer av samhällen men tyvärr så är demokratier extra känsliga för feminism och rasism. I en demokrati kan man inte förbjuda människor med en icke-demokratisk åsikt att göra sig hörd. På både gott och ont, vill jag säga. Jag förespråkar inget förbud för feminister eller rasister att göra sin röst hörd, men det är verkligen på gott och ont.

vmm sa...

Jag skrev rasister och feminister i samma meningar i mitt senaste inlägg och det upplevs förmodligen som att jag klumpade ihop dom. My bad. Feminister är INTE rasister! Vill påpeka det! Det är inte alls min mening. Jag menade att feminister och rasister har någon slags likhet i sitt "tänk" med över- och underordning, kollektivism, vi- och dom... Jag kollar ofta på uttalat rasistiska och feministiska webbsidor och retoriken, sättet att tänka och skriva, är så ofta förvillande lika. Målen är helt olika och feminister skulle inte ta i rasister ens med tång, och vice versa, men tankegångarna går i samma spår.

Kom inte och säg att jag säger att feminister är rasister, för då har ni inte förstått vad jag skrivit.

Christian sa...

Hahaha, vmm:s inlägg är ju rena buskisen. Det var länge sedan jag satt och fnittrade framför datorn.
Kom f ö på ett klassiskt citat från Socker-Conny, apropå feministers påstådda fulhet:
–Är du kristen för att du är ful, eller har du blivit ful av att vara kristen?

Sofia Karlsson sa...

jag vet. Helt underbart. Psykiskt avvikande och udda klädsmak.. jag vet inte jag. Inte är det feminister jag tänker på då i första hand. :)

Christian sa...

Glöm inte att du har "en genetisk disposition" för att bli feminist. Undrar om det är samma sak med moderater? Och jag som gått ur, blir jag rasförrädare då?

Christian sa...

Fast fan vet om jag inte håller med om det där med "udda klädsmak". Men det har inte med feminismen att göra, det är för att de flesta feminister är så jävla vänster. Fast de flesta är ju vänster i Sverige, så det är väl snarare högern som har udda klädsmak. Det är helt enkelt lite queer att vara höger i Sverige ;-)

Evelina sa...

Om ful innebär att man inte helt och fullt vill rätta in sig i ledet och eftersträva någon slags stereotypiserad kvinnlig skönhet så, ja ganska fula tror jag.