2 maj 2008

Härliga Kongresskänsla


Härligt. Nu är vi igång. Första kongressdagen går mot sitt slut och det är faktiskt härligt att vara här. Jag älskar kongresskänslan, att samlas människor som alla gillar att diskutera politik och feministiskt initiativ. Alla återseende, skratt, den förväntansfulla stressen innan mötet sätter igång. Detaljer som rättas till i sista sekunden. Och när mötet väl är igång, känna att nu är vi här, samlade, och vi vill så mycket, diskutera, hinna med allt, fatta bra beslut, få inspiration till att orka vara engagerad även när vi inte är på kongress tillsammans med människor som i mångt och mycket delar samma värderingar.

Första dagen har varit lite av en mjukstart för oss i mötespresidiet, det har mest varit gruppdiskussioner och formaliapunkter. Men imorgon blir det allvar för oss framme vid podiet. Då ska kongressen fatta beslut om Fi ska ställa upp i val och vi ska avhandla proprositioner och motioner rörande vårt politikdokument. Vem som är min mötesordförandekollega? Anna Sjödin. Jag är väldigt glad över det. Fi behöver support på olika sätt från så många håll som möjligt.

På bilden en av Fis talespersoner Stina Sundberg när hon öppnade kongressen idag. Läs mer om kongressen på bloggen Feministiskt Frihetsparty.

Läs även andra bloggares åsikter om

Inga kommentarer: