29 januari 2009

Fi är Feministerna men är Feministerna Fi?

Nu är det snart kongress! Och en av frågorna som kommer att behandlas är namnbyte. Jag håller med styrelsen jag kommer inte att rösta för ett namnbyte. Fi är inarbetat, och faktiskt tycker jag ett roligt namn. Ja, jag vet att det är förkortning för FIende. Just därför det är roligt. Kanske inte alltid det smidigaste namnet att stava eller uttala i sin helhet, och vi kanske inte är så mycket ett initiativ längre utan etablerade. Men Folkpartiet liberalerna verkar kunna behålla sitt namn även om liberalerna närmast är ett beteckna som falsk marknadsföring. Så jag tycker som Veronica att vi kan köra på Fi, och även om vi är etablerade behövs feministiska initiativ i politiken. Hela tiden. Och vi i Fi kommer att stå för många av dem. Länge. 

3 kommentarer:

Anonym sa...

För Fi:s 600 medlemmar
är det kanske inarbetat.
Ni är bra roliga.

Christian sa...

Är inte medlem, men tycker absolut att ni ska behålla det. Ni har investerat mycket för att göra namnet känt, och det ger cred att ni hänger med även om ni misslyckades att ta er in i riksdagen förra gången. Behåll namnet och tryck på att ni håller på med ett långsiktigt upplysningsarbete, lika mycket som politisk agitation. Så även om jag inte håller med er, håller jag ändå lite tummarna för er, eftersom jag beundrar er för att ni byggt en klassisk gräsrotsrörelse. Det är värt respekt i dessa tider av lobbyister som partisekreterare och allmänt vonoben-perspektiv i de flesta partier, som i många fall funderar på att göra sig med medlemmar helt och hållet.

Christian sa...

Att "göra sig med medlemmar" låter som om partierna håller på att göra sig med barn. "göra sig AV med medlemmar helt och hållet" ska det givetvis stå.