29 mars 2009

Sverigedemokraterna - ett parti som skrämmer

Jag läser just nu Anna-Lena Lodenius och Mats Wingborgs bok om Sverigedemokraterna " Slaget om svenskheten". Det som slår mig allra mest är att SD människosyn är så skrämmande och beklämmande. Det borde ju egentligen inte komma som någon överraskning eftersom enligt mitt sätt att se det är sd ett rasistiskt parti. Men Lodenius och Wingborgs granskning gör det smärtsamt tydligt att SD är bakåtsträvande på alla områden. Synen på kvinnor, HBT-personer, familjekonstellationer med mera får Kristdemokraterna att framstå som Queera Feministaktivister. 

Det som skrämmer mig allra mest att det finns en risk att Sverigedemokraterna kommer in i riksdagen efter valet 2010. Tanken att mer än 4 % av Sveriges röstberättigade  kan tänkas lägga sin röst på detta parti får mig att må lätt illa. Det gör mig lätt svimfärdig att de flesta rösterna antagligen är en röst mot etablissemanget och inte så mycket för Sverigedemokraterna. 

Min prioritering för både valet till EU- parlamentet ( som är den 7 juni 2009 ! i år alltså!) och till nästa riksdagsval är glasklar. 

1. Arbeta för att SD inte kommer in!

2. Arbeta för att Feministiskt initiativ kommer in!!  

PS. Idag sändes första delen i P1 programmet kaliber där Sverigedemokraterna granskas. Med dold mikrofon har det avslöjats att det förekommer öppet rasistiska uttalande från partiföreträdare på interna möten med mera. Är det någon som på riktigt är förvånad??  Enligt Katarina Bengsdotter är det frågan om plumpa skämt. Jag säger att det är frågan om vad SD är för parti. 


4 kommentarer:

Anonym sa...

obildade människa vad använder du internet till? du är väl en sådan som tror på allt aftonbladet skriver är sant

Christian sa...

Mycket snyggare layout än innan! Tack för det – lika intressanta texter som vanligt, men läsbarheten har inte varit överväldigande den senaste tiden. Mvh//en som hoppas bli lika obildad som dig :-)

Feminist? Javisst! Men på riktigt. sa...

Ptja, jag ser tre negativa saker med SD:

1. Deras gammeldags kvinno/manssyn. Jag har själv frågat Jimmie vilken syn de har på kvinnor och han menar på att kärnfamiljen is the shit. Mao ska kvinnor ska sköta barn och hem och mannen ska försörja. Så vill jag INTE ha det.

2. De är emot adoption.

3. De är emot att homosexuella ska få gifta sig och skaffa barn.

Annars tycker jag bra om SDs åsikter. Jag ser t.ex. kulturkrockarna som ett sjukt stort hot. Man ser fler och fler kvinnor som bär slöja, hedersmord som kommer hit, folk åker hit för att göra abort om de fått flickfoster, det finns kvinnor i t.ex. rosengård som aldrig fått gå utanför stadsdelen. Och så har Sverige sjunkit en plats i listan över jämställda länder. Jag är starkt skeptisk till Islam, eftersom den är rentutsagt kvinnofientlig och skadar vår kultur i Sverige. Snart har vi ingen egen kultur kvar eftersom vi fått stå tillbaka för främmande kultur. Vi blir ju kallade rasister vid minsta lilla.

När jag var med i Ung Vänster som liten så ifrågasatte jag slöjan och tvånget som ligger bakom. Men jag tystades ner för att jag skulle minsann låta alla se ut hur de ville. Hur kan man stödja ett förtryck mot kvinnan på det sättet? Jag trodde att riktiga feminister skulle se problemen med slöja, men så är uppenbarligen inte fallet. En dag står vi där och har ett land i stil med Afghanistan. Och då är det dags att vara ångerfull...

Jag står alltså och velar mellan FI och SD.

Röstar jag på FI får jag hit Islam och riskerar att tvingas på muslimernas kultur med slöja och kvinnoförnedring. Röstar jag på SD får jag stå ut med att kanske bli hemmafru.. gissel!

Anonym sa...

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/artikel_2730273.svd
Är detta något FI arbetar mot? Schyman påstår ju att begreppet hedersvåld är rasistiskt.. vilket betyder att hon försöker blunda för att dessa problem finns.