9 september 2010

Så Jävla Vackert

Uppgivenheten i mitt sinne har varit så påtaglig och så tung att det har varit svårt att blicka framåt. Partiledarutfrågan efter partiledareutfrågning, intervju efter intervju varje svar från vilken annan politiker som helst har knuffat mig närmare vansinnets gräns. Är det jag eller världen som är tokig är frågan som allt oftar har ekat i mitt huvud.
Hur är det möjligt att politiken- som är livsnerven i varje demokratisk samhälle, som är människors drömmar, vilja, visioner, som är samtalen, konflikterna, kärleken, kraften och engagemanget- hur ÄR det möjligt att det enbart handlar om skattesänkningar. Skattesänkningar och jobb. Skattesänkningar i form av det goda, det rätta från båda blocket, och motsattsen- inga skattesänkningar eller till och med höjningar utmålas som det jävligaste vi kan råka ut för. Varför hör jag inte genom blockpolitikens tillrättalagda svada de som skriker sig hesa för andra sätt att tala om politiken. Om vad skatterna går till, om fördelningspolitik, om solidaritet. Om ekonomiska orättvisor som är värre än fastighetsavgifts höjningar på 500 spänn per år. Om rasismen som finns överallt och som kryper in under vårt skinn och får oss att bli uddlösa i vår kritik mot så kallade sanningssägare.
Jag har nästan gått vilse i det patriarkala mörket som är sänkt över oss, även om ljuset finns där någonstans. Ljuset i form av mitt och ditt engagemang och tro på oss att vi kan göra skillnad. Ljuset i form av kampen att inte låta andra kväva oss med sina föreställningar om vad som är viktigt, vad som är verkligt, vad som är allmänintresse, vad som räknas på riktigt. 

Mitt sinne känns lättare idag. Jag ser och hör hur många vi är som delar samma frustration, samma ilska, samma beslutsamhet att inte ta mer skit, inte låta andra definiera vad som är politik och inte. Jag är ödmjuk och tacksam att få vara del av en politiks kraft, och kamp, som vägrar ge upp. Jag blir inspirerad och fylld av kamplust. Jag kan mer, jag vill mer, jag ger inte upp.

Dagens YouTube klipp illustrerar så bra detta inlägg, och hur allting hänger ihop. Så jävla vackert är det här.

1 kommentar:

Sara-Renate sa...

<3 <3 <3

la in det där klippet igår. så sjukt jävla fint!!!!!!!!!!!!