21 februari 2007

Feministiskt initiaitv - flera saker på samma gång

Feministiskt initiativ vill sätta de feministiska frågorna högst på den politiska dagordningen!

Från starten har detta varit syftet med Feministiskt initiativ. Aktivism, opinionsbildning och folkbildning är grunden i denna strävan där även parlamentariska initiativ är viktiga byggstenar.

Så har vi formulerat det i vår stadga och utifrån detta syfte arbetar vi och formar vår verksamhet. Detta gör oss unika idag i svensk politik. Vi är inget parti men vi kan besluta att ta parlamentariska initiativ. Därför är det också självklart att vi nu under 2007, som inte är ett valår, kan fokusera mer på den delen av vår verksamhet som handlar om feministisk folkbildning.

Feministiskt initiativ samlas i Stockholm den 24-25 mars för vår andra kongress. Vi fortsätter att bygga vidare på det som redan från början har varit vårt syfte, att sätta de feministiska frågorna högst på den politiska dagordningen!


...

Texten ovan ligger på F! hemsida. Men kan vara värt att upprepa överallt, då rubriksättare på DN eller kanske snarare journalister lite överallt verkar ha svårt med att förstå saker eller organiseringar som inte följer standard formulär 1A! Vi är ju förtusan en feministisk organisation.:-) Vi har kapacitet att göra mer än en sak samtidigt. Vi kan både satsa på feministisk folkbilning, OCH aktivism OCH använda oss av parlamentariska initiaitv när vi finner det nödvändigt. Det brukas kanske inte göras så.. men å andra sidan krävs det mer än bara satsa på riksdagen för att montera ner patriarkatet.

Andra bloggar om:

7 kommentarer:

Fredric sa...

Jag har kommenterat DN, R&D med ett tillägg för ditt inlägg.

Fredric sa...

och här är adressen :)

http://kjellbergsweden.typepad.com/fredric/2007/02/f_ger_upp_parti.html

Mikael sa...

Genomklokt och bra som tusan!

Mikaela sa...

Hej!

Jag var helt övertygad om att F! var dött när jag läste det där, och blev jätteledsen. Jag hade hela tiden tänkt att jag skulle gå med, men sedan blev det aldrig av. Gissa om jag blev glad när det visade sig att artikeln var helt knasig och gissa om att jag gick med i F! direkt!

Så kanske är det alltid något ont som för något gott med sig, jag vet att ni iallafall vann TVÅ medlemmar på det! =)

Ni gör ett alldeles strålande jobb hursomhelst och jag är mycket stolt över att jag numera tillhör ert parti!

Mycket systerskap
Mikaela

tiarafeministen sa...

Inte klokt hur man kan vinkla saker! Gammal skåpmat blir nya rubriker. "Sensation: F! vill syssla med folbildning", och man undrar var de var alla de dagar när vi förklarade att vi ville jobba med detta.

Men en sak som förbryllar mig är att alla säger att vi har 2 ben.
Jag säger alltid att vi har tre: folkbildning, parlamentarism, aktivism.

Martin sa...

Hej!

Jag har skrivit ett inlägg på ämnet parti-nätverk här:

http://clausewitz.wordpress.com/2007/03/09/natverk-kontra-parti/

Mvh/Martin

Anonym sa...

varfor inte:)