13 maj 2007

BESVIKELSE

Över att Sverige måste kvala in nästa år i Euorvision.
Glädje över att Serbien vann. Jag vill se fler schlagerflator, så vad passar då bättre än att ha en lesbisk kampsång som segrare.

Kategorin Lesbisk kampsång i det här sammanhanget kommer från Kristian Luuk.. vet inte hur bevandrad han är i Lesbisk kampsång, men han definierade Serbiens bidrag som det. Lesbisk kampsång eller inte, snygg brud och bra låt räcker för mig.

Andra bloggar om: , ,

6 kommentarer:

vmm sa...

Tycker du att det var jättenödvändigt att berätta om hennes sexuella läggning? Är det inte bättre att vi slutar lägga oss i andras sexuella preferenser?

Sofia Karlsson sa...

Jag talade snarare om låten. Och ja i och för sig om schlagerflator. Jag tycker att så länge som det råder ett förtryck mot människor som väljer att leva sitt liv på andra sätt än vad som är OK enligt normen så är det en nödvändighet att tala om sexuell läggning.

vmm sa...

Det kommer att råda ett förtryck... eller åtminstone något slags utanförskap... i och med en "vi och dom"-tanke. Det så länge sexuell preferens är viktig för hur man definerar och analyserar mäniskor. "Vad jobbar du med och vem ligger du med?"... usch... det där är en frågeställning som jag spyr på.

Man ska inte defineras efter vem man ligger med. Därför tycker jag helt enkelt att vi ska strunta i att intressera oss för det. Ignore.

Jag vill inte veta vilka sexuella preferenser den som vann schlagerfestivalen har. Det är... eller i alla fall SKA vara... helt irrelevant.

Tror du att det skulle förekomma diskriminering mot homosexuella om det här med sexuell läggning var något som inte alls skulle räknas som att det definierade personer, något som att det var väldigt privat och helt enkelt inte spelade någon roll?

Om vi INTE delar in människor i homosexuella och heterosexuella så kommer diskrimineringen av homosexuella att gå mot noll.

Fast låten som vann schlagerfestivalen var helt ok :) Det har varit mycket snack om svågerpolitik med röstandet men den låt som faktiskt vann tycker jag var bra! Bäst? Nja, jag vågar inte uttala mig om sådant. Den var bra i alla fall.

Jag hörde en variant av låten på nätet. Jag länkar inte för man vet ju inte om det är lagligt. Men shit vad BRA låten var i discoversion! Det här blir en hit och den kommer att spelas flitigt i sommar på discona (i någon version)!

Sofia Karlsson sa...

I den bästa av världar så ska det såklart vara så. Att vår sexuella läggning inte ska spela någon roll. Men så är det inte och frågan om homsexuallitet, bisexualitet och heterosexualitet handlar om så mycket mer än vem man ligger med.
Om man väljer att bryta mot det som kallas heteronormen ( det "normala" heterosexuella ) så provoceras man och utmanar hela samhällsstrukturen. Det värsta uttrycken för det är tex när homosexuella blir nedslagna ute på stan, eller när man inte vågar säga vem man lever med när det snackas relationer på jobbet. osv osv. Därför välkomnar jag när någon syns som uppenbarligen utmanar den rådande normen. Det har inget att göra med vem Marija ligger med. Utan har att göra med hennes uppenbarelse och framträdande tydligen provocerar och bryter mot heteronormen. Kommentatorer kallar det "lesbisk kampsång" osv. Därför hyllar jag henne som en schlagerflata. Oavsett vem hennes sängkamrat är, för det är som du skriver inte relevant.

Och jag håller med. Det var en riktigt skön låt. Kommer att bli en hit! :-)

tiarafeministen sa...

Sen är det kanske lite naivt att tro att representativitet inte är viktigt i en värld där många mörkar sin läggning för sin familj och sina vänner, arbetskamrater mm. Om farmor i soffan röstade på den lesbiska kampsången skulle det kunna ge någon mod och kraft att våga berätta för farmor hur det egentligen ligger till. Öppna hbt personer är ett viktigt stöd för hbt personer som fortfarande lever i garderoben! Sen delar vi vision, jag anser bara att vi inte är där än...

Sofia Karlsson sa...

Precis så menar jag också. Som tiarafeministen. :-)