11 juni 2007

Alex Schulman

Jag erkänner. Jag är oftast inte så med. Jag vill gärna tro att jag är det. Försöker se ut som jag vet vem mina vänner talar om när de nämner en känd (? ) artist eller grupp. Försöker nicka instämmande när det i samtal kommer upp en ny klubb som man borde gå på. "Jaså den, ja, jag har också hört att det ska vara bra drag där.. "

Jag har alltid haft detta problemet. I gymnasiet ledde det till att jag aldrig kunde hålla reda på vilken gäng som var hetast och som man borde hänga med. Vilket i sin tur resulterade i att jag alltid verkade oberörd om det var en fest på gång i Viken och jag blev bjuden. Det går inte att imponera på en okunnig. Vilket i sin tur resulterade i att jag framstod som jävligt cool.
( det är vad jag gärna vill tro. Fullt möjligt att jag blev bjuden för att alla kände meddlidande med den förvirrade tjejen och att jag var ett välgörenhetsprojekt för de godhjärtade kidsen)

Min totala oförmåga att hänga med i vad som är inne eller inte har resulterat i en del jobbiga situationer, en del minnesvärda och andra bara extremt roliga. Efteråt i allafall.
Exempel;
Klassresa i sexan. Vi är i Göteborg på Liseberg. Diverse pojkband är populära. Det går att köpa t-shirts med idolbilder. Jag köper också en tröja. Med Kurt Olsson på... Varför? Jo, jag tyckte han var rolig. Total missbedömning om vad som gick hem i klass 6 AB från Mörarp. Men i ren trots hade jag tröjan på mig hela vistelsen i Göteborg. Och fick gå själv på Liseberg.

Så det kommer inte som en överraskning för mig att jag inte har hängt med senaste trenden. Alex Schulman. Jag stötte på namnnet när jag har läst hans krönikor i gratistidningen punkt.se
Och jag har tänkt, vilken sörja. Och vem fan är Alex Schulman? Nu börjar jag fatta att grabben är tydligen väldigt inne. Gör tillochmed egna listor. En av nätets populäraste bloggare. Och jag fattade först inte. Vad är det som är speciellt med den här mediokra skribenten? Tydligen är han ett geni?? Nu fattar jag. Det är lite som Kurt Olsson t-shirten. Jag var rätt ensam om att digga Kurtan. Men jag höll fast vid min uppfattning, konstaterade mest att majoriteten inte tyckte som jag. Samma sak med Alex. Jag konstaterar att majoriteten inte verkar tycka som jag. Tråkigt. Och lite sorgligt. Det finns så väldigt många bra bloggare och krönikörer. Som skriver bra, roliga, smarta saker. Som kanske till och med vill förändra världen. Men det som går hem är Alex Schulman! Glöm klimatförändringar. Detta är beviset på att världen verkligen inte mår bra.

( Viken= litet samhälle utanför Helsingborg. Mörarp= litet samhälle utanför Helsinborg. Inte lika inne som Viken. Jag är från Mörarp. )

Andra bloggar om:

4 kommentarer:

Marcus Friberg (Helsingborgsbloggen= sa...

Nu har jag också lämnat Mörarp - för Helsingborg.

Det är nog viktigt att vi inte glömmer bort våra rötter.

Veronica Svärd sa...

Jag måste säga att medioker var ett snällt omdöme Alex Schulman. Det var på grund av Alex jag för länge sen slutade att läsa lokaltidningen där han spottade ur sin föraktfullhet mot människor och i synnerhet kvinnor. Jag hoppas han har slutat där i alla fall.

Sofia Karlsson sa...

ja, jag var snäll i mitt omdöme. Fast å andra sidan listade jag honom som värre än klimatförändringar.. fast jag kanske skulle benämna honom som en ren härdsmälta. En miljökatastrof.

Veronica Svärd sa...

Hehe, det är sant. Värre än klimatförändringar är ganska tydligt. En katastrof för mänsklighetens utveckling känns också rätt träffande.