16 juli 2008

Ben & Jerry botar sd ångest?

Vissa dagar vill jag bara dra ett täcke över mig, sträcka mig efter fjärrkontrollen och sappa bort verkligheten. Efter en tråååååkig dag på kontoret, mensvärk, huvudvärk, och ont i själen var det precis vad jag har försökt att göra ikväll. Med lagom mängd Ben & Jerry glass i magen och favoritavsnitt av vänner i DVD spelaren  ( ja, jag vet det går inte att titta på den serien med allt för feministiska glasögon, men jag har linser på mig ikväll )  har jag väntat på att allt ska kännas bättre. Dock pajade min DVD, det är bara avsnitt av Sex and the city på trean som jag redan har sett flera gånger och glassmängden var inte lagom för jag började må lite illa. 

Jag tänkte, jag kan ju alltid blogga och började först  surfa runt lite. Läste  på  DN:s hemsida en  artikel om att sverigedemokraterna nu verkar nå över 4 % spärren i ännu en mätning. Expertkommentatorer verkar tänka att det snarare handlar om ett mera allmänt missnöjesyttrandes än att det just skulle vara de främligsfientliga åsikterna som lockar väljare.

 Jaha! Vilken jävla värld vi lever i. Tänk underbara tanke om människor som ville  demonstrera sin ovilja och ilska mot etablerade riksdagspartier tänkte. " Hm.. jag är lite missnöjd, finns det ett parti som utmanar den rådande dagordning är så där fräscht antirasistiskt och typ för mänskliga rättigheter? Det partiet skulle jag vilja rösta på" 

Nej istället verkar resonemanget vara " jag är lite missnöjd, men Jimmy verkar ju vara en festlig kille. Jag kan nog tänka mig att rösta på hans parti".

Jag behöver lite mer glass innan jag orkar mig ut i verkligheten igen. Är det jag eller världen som är tokig? 
5 kommentarer:

Tobias Lindgren sa...

Sverigedemokraterna har inga "främlingsfientliga" åsikter utan är ett invandringskritiskt och kulturnationalistiskt parti. Sverigedemokraterna är också icke-rasistiskt och sluter helt och hållet upp bakom FN:s deklaration om de mänskliga rättigheterna. Anser du också att de danska socialdemokraterna, som har en i många avseenden hårdare invandringspolitik än Sverigedemokraterna, är "främlingsfientliga" och "rasistiska" samt inte respekterar de mänskliga rättigheterna? Knappast, va?

Detta blogginlägg visar bara hur intellektuellt ohederlig och svenskfientlig du är.

Anonym sa...

Tror det är du.

Anonym sa...

Ah en äkta förenkare, tvättäkta rasist, vad skönt att se, hur argumenten inte överstämmer med verkligheten för vissa och hur dålig kunskap man har om saker.

Det är inte så konstigt att SD numera försöker tvätta bort sin stämpel som främlingsfientlighet, det vore ju annars lite för uppenbart om vad de har för avsikter, eller hur?

Men en kredits kan du få, och det är att du är precis likadan som våra politiker är numera, döljandes av deras riktiga avsikter, och lömst lovandes om går och bär på.

Om du tycker det är en ära att bli kallad för politiker, så varsågod, den bjuder jag på. Politiker har aldrig riktigt varit utmärkande för att vara särskilt smarta.

En ytterligare sak som kan vara bra för dig som invandrarhatare, och det är att FRA är just den lagen som du verkligen behöver, och isåfall behöver du ju knappast rösta bort och beklaga på moderaterna nu gör.

För just den delen är just vad som sker, att exempelvis leta efter s.k. "religionskonflikter",illegal invandring, terrorism (som alltid stämplas som muslimer och utlänningar), potentiela hot som alltid förknippas komma från invandrare av någon anledning.
och just alla är precis likadana eller hur?

Så vart tog den intellektuella delen i dig vägen, att kritiskt granska och tänka ett steg längre än att fega sig fram och välja det som alla andra tycker och tänker ?
För detta är knappast ett resultat av eget tänkande. Du följer som de flesta SD sympatisörer, strömmen.

/ Abdul med A

Jonatan sa...

Hur man än vänder och vrider på det är det helt normalt och naturligt att ett folk inte vill upplösas och låta sitt land koloniseras av främmande folkslag. Det har inget med rasism att göra. När nu konsekvenserna av nationalstatens och folkets upplösning blir allt mer tydlig för gemene man så är det ett sundhetstecken att man väljer att stödja ett parti som respekterar våra efterkommandes rätt till identitet, rötter, kultur och land på samma sätt som alla andra folk. Sd kommer bara att öka!

John Berg sa...

"Är det jag eller världen som är tokig?"

Du torde utan tvekan vara aningen tokig, inte tu tal om saken. Kul att du vaknade ur din dvala i alla fall och postade ett inlägg.

http://artikel19.blogspot.com/