9 juli 2008

Klart godkänt, Mona


Är väldigt trött men också väldigt nöjd med dagen. Det har varit jobb, mingel, seminarier i ett snabbt tempo. Jag hann lyssna på Mona Sahlins tal, och jag måste säga att jag ger klart godkänt. Mina förväntningar på partiledarnas tal under Almedalen är inte speciellt höga, det ska erkännas. Så när Mona tar upp jämställdhet, arbetet mot främlingsfientlighet, att aldrig acceptera att Socialdemokraterna ska på något sätt samarbeta med sverigedemokraterna, då räcker det för att jag ska tycka att talet var bra. Varken Maud Olofsson eller Jan Björklund talade om jämställdhet, återstår att se om de andra partiledarna i Alliansen tar upp det i sina tal. Vi kan ju alltid hoppas, men jag är tveksam till att det kommer att ske. Så om inte annat så ger mig veckan här på Gotland ännu en bekräftelse på att Feministiskt initaitv är en nödvändighet i svenska politik. På bilden syns mina Fi kollegor Samuel Kvist, Veronica Svärd och Helena Svensson som flitigt jobbar med att Fi ska synas och höras i Almedalen.

3 kommentarer:

Tobias Lindgren sa...

"Så när Mona tar upp jämställdhet, arbetet mot främlingsfientlighet, att aldrig acceptera att Socialdemokraterna ska på något sätt samarbeta med sverigedemokraterna, då räcker det för att jag ska tycka att talet var bra."

Är det "främlingsfientligt" att Sverigedemokraterna vill ha en MJUKARE invandringspolitik än vad de danska socialdemokraterna redan har idag? Är den betydande andel väljare, politiker och sympatisörer med invandrarbakgrund hos sd också "främlingsfientliga"? Skulle du kunna utveckla det resonemanget?

För övrigt samarbetar socialdemokraterna och Sverigedemokraterna redan idag i flera kommuner, exempelvis Kävlinge och Trelleborg:

http://sydsvenskan.se/skane/kavlinge/article321329.ece

Sofia Karlsson sa...

Expo svarar på det här bättre än jag. Så jag ger länken till en artikel som fortfarande är aktuell.

http://www.expo.se/2006/48_1699.html

tiarafeministen sa...

Maria gjorde en ganska ok jämstlldhetsgrej idag. På det hela taget är jag imponerad över hur många ämnen hon hann avverka.