17 juli 2008

Min åsikt om sverigedemokraterna

Är att det är ett främlingsfientligt och ett rasistiskt parti som bygger sin politik på en dröm om en svenskhet som aldrig har funnits.

Min åsikt om sverigedemokraterna är att de spelar på människors rädsla för förändring och dröm om trygghet och villfarelse om att allt var bättre förr.

Min åsikt om sverigedemokraterna är att de trots att det inte debatteras särskilt mycket med dem utan om dem så sätter de avtryck i svensk politik som är illavarslande.

Min åsikt är att det är fler partier i sverige och övriga norden som har fört eller för mer eller mindre främligsfientlig politik och en politik som grundar sig i en vardagsrasism som det sällan eller aldrig talas om. Detta faktum gör inte sverigedemokraterna mindre främlingsfientliga eller rasistiska bara för att de har fler vänner i politiken än vad som erkänns.

Min åsikt är att sverigedeomkraterna inte hör hemma i sveriges riksdag och jag önskar att vi är många som vågar tala mot sverigedemokraterna och för ett samhälle som präglas av verklig jämlikhet, solidaritet och där vi vågar och vill tala om framtiden och det som kommer, istället för att begrava oss och älta minnen om fornstora dagar som aldrig varit.

6 kommentarer:

Veronica Svärd sa...

Väl talat. Som vanligt.

Tobias Lindgren sa...

"Är att det är ett främlingsfientligt och ett rasistiskt parti som bygger sin politik på en dröm om en svenskhet som aldrig har funnits."

Kan du citera något ur Sverigedemokraters princip- och handlingsprogram som är "främlingsfientligt" eller "rasistiskt"? Hur kan ett parti som är uttalat kulturnationalistiskt och aldrig har varit "rasistiskt" vara just det enligt dig? Är du medveten om att Sverigedemokraterna har många personer med invandrarbakgrund i partiet som sympatisörer, väljare, medlemmar och politiker? Hur kan du påstå att Sverige aldrig har varit kulturellt eller etniskt homogent när Sverige var ett av landets mest homogena länder på exempelvis 1950- och 1960-talen?

"Min åsikt om sverigedemokraterna är att de spelar på människors rädsla för förändring och dröm om trygghet och villfarelse om att allt var bättre förr."

Spelar på? Så om människor är rädda för att bli misshandlade och våldtagna, ska man inte göra något åt problemen? I vilket slags bostadsområde bor du? Hur kan du inte anse att det var bättre förr när det inte fanns någon improterad massbrottslighet i Sverige?

"Min åsikt om sverigedemokraterna är att de trots att det inte debatteras särskilt mycket med dem utan om dem så sätter de avtryck i svensk politik som är illavarslande."

Att respektera folkmajoritetens åsikter i flera känsliga frågor, som invandringspolitiken, är alltså "illavarslande"?

Sådana som du kallades landsförrädare för bara några decennier sedan. Nu sitter ni överallt i era vrår och tycker en massa medan vanligt folk får stå ut med den skit som du höjer upp till skyarna. När ska du komma ut i verkligheten?

Martina Kårfeldt sa...

Bra sagt!

Min åsikt är att man borde debattera MED sverigedemokraterna inte bara OM dem. Jag inbillar mig att om de fick komma till tals så skulle folk som menar att de inte är rasistiska snart genomskåda deras politik. Att försöka tiga ihjäl problem funkar enligt mig inte så bra. De har inte fått komma till tals på samma sätt som riksdagspartierna och de blir bara större och större. Dags att byta taktik.

John Berg sa...

Aj, aj, aj. SD erhöll 5,5 procent i opinionsinstitutet Sentios senaste mätning. Dags att bunkra Ben & Jerry glass inför valet 2010?

"I den senaste väljarbarometern från Sentio Research når Sverigedemokraterna en ny rekordnivå och får 5,5 procent i väljarstöd. Detta motsvarar 295 088 röster vilket skulle ge Sverigedemokraterna 21 mandat i riksdagen."

helagotland.se, Rekord för sd i väljarundersökning:
http://www.helagotland.se/nyheter/artikel.aspx?articleid=4034294

Hälsningar
John Berg

http://artikel19.blogspot.com/

Christian sa...

Hm... vet inte om man vågar kommentera här längre, det verkar ju mest vara knäppgökar i kommentarsspalten ;-)

Men för att bemöta Tobias:

1. SD har sitt ursprung i BSS, men har tonat ned rasismen för att de insåg att det inte var en framkomlig väg. Men vi vet var ni kommer ifrån och vi vet vad ni vill, hur mycket ni än maskerar det.

2. Sverige har aldrig varit etniskt eller kulturellt homogent, men har låtsats vara det för att bygga en nationalstat. Fråga samerna om du inte tror mig. Eller romerna, finlandssvenskarna, tornedalingarna, resandefolket, vallonerna eller de inkorporerade östdanskarna (läs skåningarna).

3. Importerad massbrottslighet? Jämfört med när? På 1600-talet var det svenskarna som exporterade våldtäkter till Europa. Under årens lopp har vi haft många inhemska brottslingar, som varit väl så hemska som nu. Men vi lever alltid i illusionen att "det var bättre förr". Alla länder kan uppmäta en högre brottslighet bland dess invandrare. Det verkar ligga i människans natur att de som är villiga att flytta på sig är mer företagsamma - både på gott och ont. Alltså finns det bland denna grupp både högre brottslighet och högre företagsamhet än hos den genomsnittsliga befolkningen. Så är det i Sverige idag, och så var det med största sannolikhet i Minnesota på 1860-talet. De amerikanska fängelserna i Minnesota var förmodligen knökfulla med utvandrade svenskar.

4. Landsförräderi ligger nog mer för en sverigedemokrat, än för många andra. Sverigedemokraterna hade gladeligen sålt ut Sverige för en grynvälling till Hitler eller Mussolini, bara han hade "röjt upp i träsket av bögar, judar och tattare" samt alla andra SD inte gillar. Är det någon som skulle vilja försvara Sverige borde det vara feminister och HBT-aktivister - få ställen på jorden har uppnått lika hög grad av emancipation för förtryckta grupper. (Jaja Fia, det kan göras mer - men i princip har du mer anledning att vara "svensk patriot" än vad en sverigedemokrat har.)

Anonym sa...

landsförrädare!